De frica arestului, tot mai mulţi învinuiţi devin martori, după ce denunţă \"combinaţiile\" ilegale la care au luat parte . Ultimul prins în plasă este primarul Clujului, Sorin Apostu. Sursa: AGERPRES
În ultima lună, mai multe cazuri de corupţie au fost instrumentate în urma unor denunţuri.
Elocvente sunt cazurile vice-preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Radu Bica, şi al primarului municipiului, Sorin Apostu. Ei au fost reţinuţi de procurori şi, ulterior, arestaţi de judecători în baza unor denunţuri făcute de Aspazia Droniuc, o femeie de afaceri din Cluj, care i-a dat pe mâna DNA.
Mită în rate
Astfel, Bica a primit o primă tranşă de 10.000 de euro din cei 25.000 promişi, pentru a ajuta denunţătoarea să câştige câteva licitaţii privind serviciile de mentenanţă pe stadionul Cluj Arena pentru anul 2012.
În cazul primarului Apostu, dosarul se bazează pe un denunţ semnat de aceeaşi Droniuc. Acest lucru nu i-a ajutat pe judecători să-l aresteze pentru 29 de zile, după ce anchetatorii au arătat că acesta a primit 94.000 de euro pentru a semna mai multe contracte de prestări servicii cu câteva firme apropiate.
Mita era mascată în aşa numite contracte de consultanţă juridică încheiate pe numele soţiei sale, avocat de profesie.
Şpagă de un sfert de milion de euro
Tot în urma unui denunţ a fost arestat şi secretarul de stat Silviu Bian, preşedinte al Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă (ANOFM). Acesta a primit 270.000 de euro pentru a îndeplini corect atribuţiile de serviciu. Banii au fost colectaţi de la opt funcţionari angajaţi în cadrul a două proiecte finanţate în proporţie de 75% din fonduri europene.
Pentru ca ANOFM să pună diferenţa de finanţare, Bian trebuia "stimulat" din salariile celor opt. Totul a mers ca pe roate până ce unul dintre ei