Circa 1.000 de angajaţi ai combinatului chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT) vor fi trimişi iar în şomaj tehnic, în perioada 15-30 noiembrie, după ce în ultimele trei luni consecutive un număr similar de salariaţi au fost în aceeaşi situaţie, din cauza lipsei materiei prime şi a capitalului de lucru, potrivit Mediafax.
"Consiliul de Administraţie a aprobat reducerea temporară, în perioada 15-30 noiembrie, a activităţii la nivelul Oltchim, fără încetarea raporturilor de muncă", se arată într-un comunicat trimis, luni, Bursei de Valori (BVB) de către combinatul chimic.
Salariaţii vizaţi fac parte atât din rândul celor care îşi desfăşoară activitatea în cadrul activului din Râmnicu Vâlcea cât şi al celor ce-şi desfăşoară activitatea la Divizia Petrochimică din comuna Bradu, judeţul Argeş.
Pe durata suspendării contractelelor individuale de muncă, salariaţii beneficiază de o indemnizaţie de 75% din salariul de bază al fiecăruia, corespunzător locului de muncă ocupat.
Oltchim avea la sfârşitul lunii septembrie 3.470 de angajaţi.
Totodată, combinatul a anunţat că Florin Ionel, secretar general adjunct în cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, a fost numit ca administrator provizoriu în locul lui Dan-Viorel Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor.
Florin Ionel este şi membru în Consiliul de Administraţie al Transelectrica , E.ON Energie România şi GDF Suez Energy Romania.
În luna septembrie şi octombrie o treime din angajaţii combinatului au fost în şomaj tehnic, după ce în august Oltchim şi-a redus activitatea la 30% din capacitate şi a trimis un procent similar de salariaţi în şomaj tehnic.
Oltchim este controlat de stat, prin Ministerul Economiei, care deţine 54,8% din capital.
Potrivit celor mai recente raportări, compania germană PCC SE controlează 17,47% din acţiunile Oltchim, iar fondul de i