Pentru a ne bucura de o stare generală bună, ca să scăpăm de kilogramele în plus şi pentru a diminua riscul de a ne alege cu o lungă serie de patologii care se află în strânsă legătură cu obezitatea, sunt suficiente câteva reguli care trebuie respectate zilnic atunci când pregătiţi masa, relatează tgcom.it.
Există însă şi o serie de mituri false legate de mâncare, de care ar trebui să ţinem cont dacă ne preocupă cu adevărat sănătatea noastră. Pentru a fi siguri că aveţi o sănătate de fier pentru o bună perioadă de timp este suficient, de exemplu, să reduceţi cantitatea de sare pe care o utilizaţi la prepararea diferitelor feluri de mâncare, să consumaţi ceva mai multe fructe şi legume şi să diminuaţi cantitatea de acizi saturaţi. În opinia cercetătorilor de la Universitatea din Oxford, în acest fel numărul deceselor înregistrate anual în Marea Britanie din cauza maladiilor cardiovasculare ar scădea cu peste 20.000. Un consum excesiv de sare favorizează hipertensiunea, afectând astfel vasele sanguine. În acelaşi timp, acizii saturaţi, prezenţi în cantitate mare în torturi, biscuiţi etc., afectează vasele sanguine, contribuind la creşterea riscului de a face cheaguri de sânge, care, la rândul lor, pot duce la producerea infarcturilor. Prin respectarea acestor reguli, specialiştii au estimat că în Marea Britanie pot fi evitate 8.355 de decese în rândul bărbaţilor şi 6.480 în rândul femeilor din cauza unor boli cronice. La acestea se adaugă 6.545 de victime din cauza atacurilor cerebrale, dintre care 2.535 în rândul bărbaţilor şi 4.010 în rândul femeilor.
Mituri false
Există, de asemenea, convingeri false legate de faptul că ciocolata ar fi periculoasă pentru sănătate, că afinele ar fi alimentele perfecte sau că cerealele şi batoanele dietetice ar contribui la pierderea kilogramelor. Cotidianul britanic Daily Mail a publicat chiar o listă cu fa