După surpriza de la Cluj, preşedintele Traian Băsescu crede că PD-L nu va obţine nici 25 la sută din voturi, anul viitor, dacă nu-şi schimbă atitudinea faţă de corupţie.
"Nu mă aşteptam la scandalul de corupţie de la PD-L Cluj, cu cazul primarului Apostu. Sunt informaţii că acolo se întâmpla ceva în neregulă, de şase luni. Sunt informaţii şi despre alte judeţe. Asta nu înseamnă că cineva se duce şi îi avertizează să fure mai cu grijă, că se ştie", a declarat el, sugerând că şi alţi aleşi pedelşti ar putea primi, în loc de un nou mandat, o pereche personală de cătuşe. "Pentru mine sunt o mare decepţie!", oftează şeful statului, comparând partidul pe care l-a curăţat de profitori, în 2002, cu cel de acum, în care "au ajuns să ceară şpăgi" şi, cinic vorbind, nu există nici minima preocupare de a o face discret. Cu eticheta "şpăgari" pusă chiar de acela care îi ghidează politic, cu parlamentari, primari şi lideri locali în anchete sau la puşcărie, cu rezultate economice slabe după o guvernare de patru ani, pedeliştii încearcă să aranjeze alegerile într-un mod care să-i avantajeze. Astfel, au decis să livreze alegătorilor o mare harababură, populist ambalată în grija faţă de cheltuielile bugetare, într-un singur pachet.
Comasarea scrutinului local cu cel parlamentar, hotărâtă de coaliţia la putere, va transforma ziua alegerilor din 2012, într-una de neuitat. Fiecare alegător va primi şase buletine de vot (pentru Senat şi Camera Deputaţilor, pentru primar, Consiliul local, Consiliul Judeţean şi preşedintele Consiliului judeţean), pe care va trebui să le introducă în tot atâtea urne. Va pune ştampila pe persoane şi pe liste de partid, după o campanie electorală dezlănţuită, în care candidaţii vor fi greu de individualizat, iar proiectele aspirantului la parlament şi ale celui la primărie sau consiliu - aproape imposibil de separat. Din corul de urlete, strigă