Badea a afirmat că această propunere era să treacă tacit în Camera Deputaţilor, însă colegii săi de la putere au fost "vigilenţi".
"Era să treacă pe 10 noiembrie tacit în Camera Deputaţilor, fără a fi pus măcar o dată proiectul pe ordinea de zi a Comisiei de Învăţământ din Camera Deputaţilor, unde se află. Era să treacă tacit. Dacă nu erau vigilenţi colegii noştri, adică cei de la putere, şi să ceară prelungirea termenului de dezbatere trecea, repet, tacit, fără să fi fost vreodată pus pe ordinea de zi", a spus Badea.
Ea a adăugat că "nu este întâmplător" faptul că preşedintele Comisiei de Învăţământ din Camera Deputaţilor este unul dintre iniţiatorii proiectului legislativ, adică deputatul Cristian Dumitrescu.
Oana Badea a afirmat că iniţiatorii proiectului susţin că au patru soluţii pentru cei care nu au luat bacalaureatul în vara acestui an, însă toate acestea nu sunt soluţii adevărate.
Ea a spus că trei dintre cele patru soluţii propuse de proiect sunt deja aplicate sau aplicabile, iar ultima soluţie este "un neadevăr aşezat în zona de soluţie".
Potrivit sursei citate, prima soluţie se referă la reţeaua de şcoli postliceale.
"Informez opinia publică cu privire la faptul că anul acesta şcolile postliceale care permit accesul fără examen de bacalaureat au avut un număr de 12.630 de locuri, faţă de doar 9.780, cât au fost anul trecut. Deci mult mai multe locuri. Doar 12.022 locuri s-au ocupat. Dacă ar fi fost o presiune pe sistemul de şcoli postliceale, ministerul ar fi fost dispus să caute soluţii. Am estimat bine şi creşterea, dar şi nevoia", a spus Badea.
Potrivit sursei citate, a doua soluţie pe care o prezintă iniţiativa este cea legată de gratuitatea acordată absolvenţilor de licee tehnologice pentru susţinerea examenelor de atestare a competenţelor profesionale.
Oana Badea