Șeful Poliției Române, chestorul Liviu Popa, a declarat, astăzi, că agenții de polițe trebuie să înlăture frica, să înlăture acea temere că, dacă vor folosi armele din dotare, cine știe ce se va întâmpla.
Liviu Popa a mai declarat că va fi de partea tuturor angajaţilor IGPR care îşi fac datoria şi că va fi un scut de protecţie pentru toţi: "Le cer să fie fermi şi să folosească armele".
Șeful Poliției a dat drept exemplu pozitiv cazul de la Mehedinți, când un polițist a tras într-un scandalagiu care i-a înjunghiat o colegă. Polițista, în vârstă de 23 de ani, făcea parte dintr-un echipaj solicitat să aplaneze un conflict izbucnit între cinci bărbați din localitatea Poroinița.
394 de grupări monitorizate
Chestorul Popa a mai declarat că, în primele nouă luni ale acestui an, au fost destructurate 230 de grupări de crimă organizată în care acționau peste 1.100 de persoane, dintre care 900 au fost arestate. În plus, alte 273 de grupări mai mici au fost destructurate de polițiștii de judiciar. În acestea acționau 1668 de persoane și au fost arestate 728. „În acest moment 394 de grupări sunt monitorizate”, a mai precizat șeful Poliției Române, care a mai explicat că și oamenii legii care au încurajat dezvoltarea acestor grupări au fost și sunt cercetați.
Șefii „plătesc” dacă nu-și cunosc subalternii
„Polițiștii care au colaborat cu aceste structuri nu au scăpat nepedepsiți. Iar eu am dat o dispoziție prin care îi oblig pe șefii care au astfel de situații să facă un raport detaliat pentru că nu și-au cunoscut subalternii. Nu am nici o milă și nici un fel de înțelegere pentru aceștia”, a mai spus chestorul Popa despre polițiștii care sprijină infractorii. Este și cazul celor de la Giurgiu, unde, după moartea baschetbalistului american care a murit în discotecă, în luna septembrie a acestui an, 23 de polițiști sunt cercetați disciplinar. Aceștia vo