Într-un laborator atât de secret încât ar putea fi cu uşurinţă calificat drept clandestin, şi de care mulţi angajaţi ai Google nici măcar nu au auzit, o echipă restrânsă de oameni - condusă de Sergey Brin (foto) - unul dintre fondatorii gigantului online, îşi imaginează cum va arăta viitorul, scrie New York Times.
Este un loc în care roboţii circulă liber, unde frigiderul ar putea fi conectat la net şi ar putea comanda singur legumele de care are nevoie şi unde masa pe care luaţi cina ar putea să posteze direct pe reţelele sociale ce mâncaţi la cină. Sunt doar câteva dintre cele 100 de proiecte îndrăzneţe urmărite de Google în acest laborator clandestin, a cărui existenţă a fost confirmată de zeci de persoane care lucrează în companie doar sub rezerva anonimatului, având în vedere că proiectul este atât de secret încât puţini oameni din Google ştiau de existenţa lui, scrie New York Times.
"Majoritatea ideilor de pe listă se află încă într-un stadiu de concept, departe de realitate, două persoane care au cunoştinţă de proiect au declarat că unul dintre produse va fi lansat până la finele anului, fără a preciza despre ce este vorba", scrie publicaţia americană. Acest laborator reflectă dorinţa companiei de a fi în centrul unor descoperiri revoluţionare, un efort asemănător Xerox PARC, unde a fost dezvoltat computerul personal.
Reprezentanţii Google au refuzat să comenteze pe subiectul existenţei Google X, precizând totuşi că investiţiile în proiecte speculative fac parte din ADN-ul companiei. "Sumele investite sunt foarte mici prin comparaţie cu cele făcute în businessul nostru de bază", a declarat Jill Hazelbaker, purtătorul de cuvânt al Google.
Într-un laborator atât de secret încât ar putea fi cu uşurinţă calificat drept clandestin, şi de care mulţi angajaţi ai Google nici măcar nu au auzit, o echipă restrânsă de oameni - condusă de Sergey B