Centenarul inaugurării sediului istoric al CCIB este sărbătorit prin organizarea unui Concert Extraordinar la Ateneul Român, în seara zilei de 13 noiembrie. Filarmonica „George Enescu" va fi condusă de dirijorul Horia Andreescu.
Prima Cameră de Comerţ de pe teritoriul constituit prin Unirea Principatelor este cea din Bucureşti, constituită conform legii semnate pe 30 septembrie 1864 de Alexandru Ioan Cuza. La 28 ianuarie 1868 se deschide Camera de Comerţ Bucureşti, într-un sediu inchiriat..
Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) face, în 1904, primul pas către dobândirea unui sediu propriu, clădirea care acum împlineşte 100 de ani de la inaugurare: Regele Carol I decide, în timpul unei audienţe acordate preşedintelui CCIB, George G. Assan, să doneze Camerei un teren al statului, cu o suprafaţă de 2215 metri pătraţi, aflat la „colţul ce face strada Doamnei cu strada Vestei (actuala stradă Ion Ghica), unde odinioară fusese aşezat Senatul ţării". Iniţiativa este consfinţită prin Legea 863/25.02.1906.
La 11 mai 1908 este aşezată piatra de temelie a clădirii, în prezenţa reprezentanţilor Casei Regale, care şi-au legat astfel numele de promovarea Camerei de Comerţ şi Industrie a Bucureştiului şi, prin aceasta, de dezvoltarea afacerilor şi industriei naţionale. Imobilul este proiectat de arhitectul Ştefan Burcuş, structura de rezistenţă este realizată de inginerul Gogu Constantinescu. Emil W. Becker a făcut ornamentaţia generală a faţadei noului Palat al Camerei, care poate fi admirată şi în zilele noastre. Construcţia a costat 800.000 lei aur. Împlinirea unui veac de la inaugurarea sedilui istoric al CCIB marchează nu numai aniversarea unei clădiri, ci a unei instituţii care se confundă cu evoluţia economică a Bucureştiului.
La 23 mai 1911, a fost inaugurată clădirea. Cu acest prilej MS Regele Carol I afirma: „Camerele de c