Pastura sau "painea albinelor", cum mai este numita, este un polen predigerat, de aceea se asimileaza mai usor de organism. Fata de miere, polen si propolis, pastura este mult mai putin cunoscuta deoarece, pana cu putin timp in urma, a servit doar ca hrana pentru albine si larvele lor in perioada de hibernare. Cercetari recente au evidentiat insa ca ce e bun ca hrana pentru acestea e bun si pentru om.
Asa s-a constatat ca pastura actioneaza mai repede ca polenul, este de trei ori mai hranitoare decat acesta si are o actiune antibiotica de trei ori mai puternica decat polenul. Se face mereu comparatie cu polenul pentru ca pastura nu este altceva decat polen fermentat in conditii de stup.
Pastura contine proteine, glucide, lipide, aminoacizi, vitamine din grupul B, vitaminele D, E, C, K, provitamina A, 27 de minerale, un factor antibiotic, un factor de crestere, hormoni naturali si enzime.
Putini oameni stiu ca, de fapt, pastura este polenul recoltat de albine, apoi fermentat de acestea in conditiile naturale oferite de stup, unde sub influenta temperaturii, a umiditatii si a florei microbiene, polenul trece prin numeroase transformari biochimice si, dupa trei luni de fermentatie naturala, se transforma in pastura. Acest produs nou, pastura, are o compozitie chimica mult imbunatatita fata de cea a polenului.
Pastura are aceleasi recomandari terapeutice ca si polenul, doar ca actiunea ei este mult mai rapida si mai puternica. Copiii si adultii care sufera de diverse afectiuni, dar si persoanele sanatoase pot beneficia de proprietatile terapeutice ale acestui minunat produs apicol.
Buna in caz de hapatita si ciroza
In caz de hepatite acute si ciroze, rezultatele tratamentelor sunt cu adevarat remarcabile, pastura fiind printre putinele remedii care refac celula hepatica.
Pastura trateaza s