- Diverse - nr. 890 / 15 Noiembrie, 2011 Reducerea consumului de sare ar putea face mai mult rau decat bine, crescand nivelul unor substante nocive pentru inima, avertizeaza cercetatorii britanici, de la National Heatlth Service, citati de descopera.ro. O evaluare a nu mai putin de 67 de studii, ce au avut in vedere peste 40.000 de persoane, a scos la iveala faptul ca un aport redus de sare la dieta zilnica a provocat o crestere 2,5 procente a nivelului colesterolului si o crestere de 7 la suta a nivelului de grasime corporala ce poate cauza cheaguri de sange. Totodata, s-a constatat ca modificarea dietei, respectiv, reducerea consumului de sare, a facut ca ficatul sa elibereze o cantitate mai mare de renina si de aldosteron, asociate cu o tensiune arteriala ridicata. "O crestere a colesterolului ar spori riscul unui deces cardiovascular, de aceea recomandam ca in loc ca oamenii sa reduca sarea din consum mai bine ar renunta la fumat si ar reduce consumul de bauturi alcoolice”, sustin cercetatorii. L.P. - Diverse - nr. 890 / 15 Noiembrie, 2011 Reducerea consumului de sare ar putea face mai mult rau decat bine, crescand nivelul unor substante nocive pentru inima, avertizeaza cercetatorii britanici, de la National Heatlth Service, citati de descopera.ro. O evaluare a nu mai putin de 67 de studii, ce au avut in vedere peste 40.000 de persoane, a scos la iveala faptul ca un aport redus de sare la dieta zilnica a provocat o crestere 2,5 procente a nivelului colesterolului si o crestere de 7 la suta a nivelului de grasime corporala ce poate cauza cheaguri de sange. Totodata, s-a constatat ca modificarea dietei, respectiv, reducerea consumului de sare, a facut ca ficatul sa elibereze o cantitate mai mare de renina si de aldosteron, asociate cu o tensiune arteriala ridicata. "O crestere a colesterolului ar spori riscul unui deces cardiovascular, de aceea recomandam ca