Faptul că fotbaliştii sunt superstiţioşi a fost confirmat, o dată în plus, de Giulio Lombardoni (32 de ani), bucătarul lui Inter Milano. Potrivit acestuia, Cristi Chivu (31 de ani) şi-a convins colegii de echipă că îşi sporesc şansele de victorie dacă mănâncă, înaintea partidelor, cartofi preparaţi după o reţetă proprie. Faptul că fotbaliştii sunt superstiţioşi a fost confirmat, o dată în plus, de Giulio Lombardoni (32 de ani), bucătarul lui Inter Milano. Potrivit acestuia, Cristi Chivu (31 de ani) şi-a convins colegii de echipă că îşi sporesc şansele de victorie dacă mănâncă, înaintea partidelor, cartofi preparaţi după o reţetă proprie.
Într-un interviu din cel mai recent număr al publicaţiei SportWeek, suplimentul de weekend al Gazzettei dello Sport, bucătarul- şef al lui Inter Milano a dezvăluit că românul Cristi Chivu a inventat cartofii norocoşi, un fel de mâncare pe care jucătorii nerazzurilor ţin morţiş să-l servească înaintea partidelor, pentru a avea o şansă în plus să-şi învingă adversarul.
“Există câteva preparate despre care fotbaliştii cred că le poartă noroc şi sunt servite înaintea meciurilor. Printre acestea se numără tortul cu iaurt şi cartofii Chivu, condimentaţi cu mujdei, sare şi rozmarin”, a declarat Giulio Lombardoni.
Acesta a mai mărturisit că fundaşul român este pasionat de arta culinară şi că i-a făcut o propunere neaşteptată referitoare la acest domeniu. “Chivu este un mare pasionat de gastronomie. Îmi telefonează deseori acasă, pentru a-mi cere reţete şi sfaturi privind prepararea unui anumit produs. Cândva mi-a spus: «Giulio, când voi pleca de la Inter, vom deschide un restaurant în Bucureşti»”, a afirmat Lombardoni.
Lombardoni a amintit şi alimentele pe care Chivu şi colegii săi de la Inter nu au voie să le consume: “Le e interzis să mănânce crustacee, moluşte, peşte crud, ciuperci şi smântână. În privinţa băuturilor,