Efectele Postului asupra sănătăţii
scapi de toxinele care stau la baza apariţiei multor afecţiuni, dintre care amintim: guta, tulburările hepatice, renale, hipertensiune, dereglarea tranzitului intestinal, intoxicaţii, hipercolesterolemie şi chiar boli grave, precum cardiopatie ischemică, diabet sau disfuncţii ale creierului;
îţi rezolvi deficitul de vitamine şi minerale din cauza cărora te simţi anemic, ai ameţeli şi stări de oboseală;
poţi preveni formarea de depozite toxice în organism;
activitatea stomacului, ficatului, pancreasului, bilei şi intestinelor este mult mai uşoară decât înainte să adopţi noul regim alimentar.
Alimentele permise şi beneficiile lor
cartofi - conţin fibre şi multe minerale esenţiale bunei funcţionări a organismului;
fasole uscată - este bogată în proteine, aşa că poate substitui foarte bine carnea;
cereale - conţin fibre, proteine, vitamine din complexul B, antioxidanţi şi minerale cum ar fi, fier, zinc, magneziu, cupru care asigură protecţia inimii, purifică sângele şi îmbunătăţesc digestia;
soia - are în compoziţia chimică fibre care ajută digestia;
linte - este considerată „carnea vegetariană" pentru că are în compoziţie o cantitate impresionantă de proteine, fier, foarte multe minerale, glucide şi lipide. Previne cancerul, problemele de inimă, diabetul şi creşterea colesterolului în sânge;
ciuperci - au proprietăţi antioxidante, ajută memoria, cresc rezistenţa la boli, previn îmbătrânirea;
varză - este o mină de săruri minerale. Ea conţine vitaminele A, B, C, K şi mineralele calciu, sulf, potasiu, fosfor, magneziu etc. Îţi uşurează digestia, te ajută să previi infecţiile intestinale, durerile musculare şi articulare, îmbătrânirea pielii;
ceapă şi usturoi - datorită vitaminelor şi mineralelor, cele două alimente diluează sângele şi descongestionează;
ţeli