Câteva sute de persoane s-au adunat, marţi dimineaţa, la troiţa de la Spitalul Judeţean, pentru a aduce un ultim omagiu celor care acum 24 de ani au avut curajul să înfrunte comunismul.
15 Noiembrie 1987 a fost primul strigăt al românilor împotriva regimului comunist. An de an, braşovenii îşi amintesc de revolta muncitorilor de la uzina Steagul Roşu.
De la copii la vârstnici, de la politicieni, la revoluţionari, cu toţii s-au rugat, în această dimineaţă, pentru sufletele celor care pe 15 noiembrie 1987 au avut curajul să strige „Jos comunismul" sau să cânte „Deşteaptă-te române". Un sobor format din cinci preoţi a oficiat slujba de pomenire a celor 14 braşoveni care au participat la revolta muncitorească, alături de alţi aproape 300, dar pe parcursul anilor s-au îmbolnăvit, din cauza torturilor la care au fost supuşi, şi au murit.
„Sunt 24 de ani în care am văzut aproape în fiecare murind oameni care au fost arestaţi, deportaţi, pentru că au avut curaj să-şi spună durerea în 1987. De mulţi ani nu se mai întâmplase nimic în Europa de Est, iar occidentalii se obşnuiseră cu ideea că în România nu se mai poate întâmpla nimic, dar pe 15 noiembrie 1987, braşovenii au arătat nu sunt fricoşi şi există demnitate în poporul român", a spus Florin Postolachi, preşedintele Asociaţiei 15 Noiembrie 1987 Braşov