Parintii bogati considera casuccesorii lor trebuie sa aiba abilitati in domeniul tehnologiei, ca trebuie sainvete chineza si ca turbulentele economice vor fi cea mai importanta problemaa generatiei viitoare. In ceea ce priveste averea, 35% din acestia nu auincredere ca urmatoarea generatie le va proteja mostenirea, arata un studiu alBarclays Wealth.
Mai mult de 40% din cei peste2.000 de indivizi intervievati spun ca au avut conflicte de familie pesubiectul averii, iar 35% spun ca nu au incredere ca nepotii sau copii isi vorproteja mostenirea.
Daca in Orientul Mijlociu,Africa si America Latina, increderea in succesori este mare (peste 75% din respondenti), inEuropa si America de Nord, procentul celor care au incredere in mostenitori abia depaseste 60%, iar in Australia 59%.
29% din bogatii lumiiconsidera ca mostenirea familiei plaseaza o povara nenecesara asupra generatieiurmatoare. La nivel global, parintii vorsa lase averea copiilor "ca un ghid spre o viata fericita", insa raportulcompaniei arata cateva paradoxuri interesante in acest sens.
Astfel, sursa bogatieieste vazuta de acestia ca un factor cheie al fericirii financiare, averea “muncita”fiind vazuta ca avand un aport mult mai mare decat cea mostenita la starea demultumire. In ciuda acestui fapt, 96% din bogatii lumii intentioneaza sa lasemostenire generatiei urmatoare averea.
In ceea ce priveste perceptiacelor bogati asupra provocarilor majore pe care generatia urmatoare le are dedepasit, majoritatea (56%) considera turbulentele economice ca fiind cea maimare problema.
Populatia imbatrinita si oportunitatile de angajare sunturmatoarele provocarile ale viitorul. In ceea ce privesteabilitatile cu care generatia viitoare trebuie sa se echipeze pentru a avea succes,bogatii considera ca tehnologia, stiinta si matematica sunt mai importante destiint