Judecătorul de la Curtea de Apel Alba Iulia, cel care a hotărât arestarea preventivă pentru 20 de zile a directorului adjunct de la ITM Alba, şi-a motivat decizia.
În motivare sunt surprinse evenimentele care l-au determinat pe judecător să i-a hotărârea de arestare preventivă. Între timp, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis admiterea recursului şi eliberarea din arest a lui Calman Gabor Zsolt,cu interdicţia de a părăsi ţara o lună de zile.
Tânărul, de profesie avocat, va fi cercetat de procurori în libertate pentru că s-ar fi urcat băut la volanul maşinii personale. Mai mult nu ar fi oprit la semnalele poliţiştilor de la Rutieră.În urma verificărilor efectuate de poliţişti, a rezultat că bărbatul avea permisul de conducere reţinut, din data de 10 iulie 2011, tot pentru conducere cu alcoolemie peste limita legală.
Redăm în continuare motivarea deciziei de arestare preventivă emisă de Curtea de Apel Alba Iulia. Intertitlurile aparţin redacţiei „Adevărul“.
În ceea ce priveşte propunerea de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Calman Gabor Zsolt, Curtea de Apel Alba Iulia a reţinut următoarele:
Potrivit dispoziţiilor art.148 alin.1 lit.a şi alin.2 C.proc.pen. măsura arestării preventive poate fi luată în cazul când „inculpatul a săvârşit o infracţiune pentru care legea prevede pedeapsa detenţiunii pe viaţă sau pedeapsa închisorii mai mare de 4 ani şi a fugit ori s-a ascuns, în scopul de a se sustrage de la urmărire sau de la judecată, ori există date că va încerca să fugă sau să se sustragă în orice mod de la urmărirea penală, de la judecată ori de la executarea pedepsei”. De asemenea, potrivit dispoziţiilor art.148 alin.1 lit.d şi alin.2 C.proc.pen. măsura arestării preventive poate fi luată în cazul când „inculpatul a săvârşit o infracţiune pentru care legea prevede pedeapsa detenţiunii pe via