Procurorii susţin că în contul soţiei lui Sorin Apostu, primarul Clujului, au intrat mari sume de bani, deşi ea nu mai era implicată în activităţi de consiliere juridică. Magistraţii Curţii de Apel Cluj au făcut publică, ieri, motivarea deciziei de arestare preventivă a primarului Clujului, Sorin Apostu (43 de ani), care este acuzat de primire de mită în formă continuată.
Pe scurt, procurorii au indicat că arestarea preventivă trebuie menţinută pentru că există date că „inculpaul încearcă să zădărnicească aflarea adevărului, că pregăteşte săvârşirea de noi infracţiuni, iar pentru faptele săvârşite legea prevede pedeapsa închisorii mai mare de 4 ani, existând probe că lăsarea lor în libertate prezintă un pericol concret pentru ordinea publică." Concret, Sorin Apostu este acuzat că a primit circa 100.000 de euro de la firma care a obţinut contracte cu Primăria Cluj-Napoca prin intermediul unor contracte de consultanţă fictive.
Monica Apostu, într-o perpetuă vacanţă
Procurorii au adus dovezi - interceptări şi supravegheri efectuate pe parcursul lunilor iulie - noiembrie 2011 - care arată că din analiza activităţii zilnice a Monicăi Apostu rezultă că aceasta nu a desfăşurat nicio activitate de consultanţă juridică.
Mgistraţii Curţii de Apel au reţinut că pe parcursul a patru luni, Monica Apostu (38 de ani) a fost prezentă o singură dată la cabinetul său avocaţial şi doar pentru câteva minute la o discuţie cu colega sa, Elena Popa. De asemenea, soţia primarului nu a avut întâlniri cu reprezentanţii societăţilor comerciale cu care are încheiate contracte de consultanţă, cu excepţia momentelor de remitere a facturilor, întâlnirile fiind fără excepţie la domiciliul său şi extrem de scurte, de ordinul minutelor.
Cum făcea bani Monica Apostu
Din actele Cabinetului de avocatură rezultă că singurii „clienţi" ai aceste