Hreanul este o planta cu o radacina carnoasa care seamana cu pastarnacul. Este extraordinar pentru organismul tau, insa doar atunci cand este proaspat, pentru ca uscat isi pierde din putere.
Aceasta planta poate fi folosita in caz de infectii pulmonare si urinare, artrita, sciatica si guta. In plus, este indicat pentru o stare generala de bine, dar si pentru efectiunile diuretice. Se mai foloseste pentru eliminarea viermisorilor in cazul copiilor, iar uleiul din hrean este un bun antibiotic, arata Digherbs.
In cazul unor rani infectate este recomandata o cataplasma de hrean. Acesta mai poate fi utilizat in caz de reumatism, bronsita si pericardita, dar si dureri in gat.
Hreanul mai poate fi intrebuintat pentru petele de pe piele sau pentru a stimula cresterea parului.
Cand sa eviti usturoiul
Si, bineinteles, mai poate fi un condiment deosebit de bun. Frunzele sale pot fi folosite pentru salata.
Totusi, ai grija, pentru ca, utilizat in mod necorespunzator, poate provoca iritatii pielii. In plus, uleiul esential din hrean este considerat periculos cand este folosit in cantitati mari. Daca vei incerca sa faci un amestec din ulei de hrean si apa, pe care sa o incalzesti la o temperatura mare, aceasta se poate transforma intr-o substanta toxica.
Nu opta pentru hrean daca ai tulburari renale, ulcer gastro-duodenal sau hipertensiune arteriala, pentru ca poate provoca varsaturi, arsuri la stomac si transpiratie excesiva.
Femeile gravide si cele care alateaza ar trebui sa evite medicamentele care contin ingrediente din aceasta planta.
Nici copiilor pana in patru ani nu ar trebui sa li se dea hrean.
Hreanul este o planta cu o radacina carnoasa care seamana cu pastarnacul. Este extraordinar pentru organismul tau, insa doar atunci cand este proaspat, pentr