Sergiu Hossu, directorul Rosal, confirmă că s-au dat trei sau patru carduri de carburant către Primăria Cluj-Napoca, mai precis Poliţiei Locale. Fiecare card avea o limită de 2.000 de lei pe lună.
Hossu spune că telefoanele oferite inspectorilor din Primăria Cluj erau blocate în flotă şi se puteau apela doar numerele din compania Rosal. „Au fost date trei sau patru carduri, fiecare are o limită de combustibil. E vorba de 2.000 de lei lunar pe fiecare card . De exemplu pot să vă spun sigur că pe cei de la Poliţia Locală i-am ajutat întotdeauna cu carburant, probabil din această cauză le-au fost acordate cardurile respective. Nu le-am dat doar carduri de carburant, mai sunt date şi telefoane, să nu vorbească inspectorii de pe telefoanele personale şi staţii. Problema e că toate sunt date fără procese verbale pentru că le folosesc toţi cei din dispeceratul Primăriei şi nu avea cine să semneze pentru ele", explică Sergiu Hossu. În ceea ce priveşte afirmaţiile avocatului Rosal, Gabriel Găman, Hossu spune că acesta s-ar putea să fi făcut referire la alte localităţi în care Rosal are contracte încheiate. „Eu sunt la conducerea Rosal din 2008, iar obiceiul e din 2006, aşa că nu ştiu foarte multe despre procedură", adaugă Hossu.
Reprezentanţii Primăriei nu au voie să comenteze
Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, spune că nu are voie să confirme sau să infirme situaţia. „Nu putem să dăm declaraţii legate de cardurile de carburant pentru că are legătură cu cercetarea judiciară. Procurorii anticorupţie ne-au interzis să dăm detalii vizavi de chestiunile acestea, doar parchetul poate da detalii", susţine Buzatu. Procurorii anticorupţie au audiat, ieri, o angajată de la firma Rosal. Aceasta a dat declaraţii în legătură cu mai multe carduri găsite în timpul percheziţiilor făcute în locuinţa primarului Sorin Apostu şi pe care acest