Regulamentul privind organizarea Registrului Asociaţiilor şi Fundaţiilor prevede că înscrierea unui nou membru se face prin înregistrarea la instanţă. Iar Liga susţine că prevederea priveşte doar membrii fondatori.
Adrian Mititelu anunţă apocaliptic sfîrşitul LPF. Motivul invocat: Liga nu şi-a mai actualizat statutul cu membrii, rezultînd un şir de campionate nule şi bani din drepturi TV distribuiţi ilegal. Nonşalant, Dumitru Dragomir parează: "Reglementarea calităţii de membru nu e supusă înregistrării la Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor".
Devii membru dacă eşti înscris în Registrul Asociaţiilor, la tribunal
Aprobat în 2000, regulamentul privind organizarea Registrelor Asociaţiilor, Fundaţiilor şi Federaţiilor prevede că modificările actului constitutiv şi/sau statutului trebuie înregistrate la instanţă. Iar efectele, adică obţinerea calităţii de membru, se produc doar din momentul înscrierii lor în Registru. În traducere, dacă LPF nu a înscris în Registru faptul că, spre exemplu, Gaz Metan sau FC Vaslui au devenit membri, cele două echipe n-ar putea căpăta, legal, statutul respectiv. Cu consecinţa că ar fi evoluat în competiţie fără a avea acest drept!
O singură modificare în 9 ani
A operat însă LPF vreo modificare în documente de la înfiinţare (2002) şi pînă în prezent, de-a lungul a 9 ani? Da, o singură dată! Şi s-a întîmplat în 2006, cînd, prin Tribunal, Liga a înregistrat pierderea calităţii de membru pentru Pandurii, Sportul şi FCM Bacău, formaţii retrogradate. De ce doar atunci? "Adunarea Generală a LPF aprobă de fiecare dată cînd apar membri noi, dar nu există obligativitatea de a-i înregistra la Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor. Acolo sînt trecuţi doar membrii fondatori", a explicat juristul LPF, Cătălin Ciubotă, pentru Mediafax.
Dragomir: "Retrogradarea sau promovarea îţi oferă statutul d