Consiliul Concurenţei se apropie de finalizarea anchetei privind piaţa carburanţilor şi lansează o nouă anchetă ce vizează posibilele practici ilegale ale OMV Petrom. Preşedintele Consiliului Concurenţei a declarat pentru Mediafax că în ceea ce priveşte ancheta de pe piaţa combustibililor, lansată în 2005, Comisia Europeană a avizat rezultatele preliminare ale investigaţiei. Companiile vizate, deja notificate, au la dispoziţie 30 de zile pentru a-şi exprima punctul de vedere.
Este vorba de companiile OMV Petrom, Rompetrol, Lukoil şi MOL, în privinţa cărora Consiliul Concurenţei are suspiciuni ca s-ar fi înţeles asupra preţurilor de vânzare a carburanţilor. Pe de altă parte, autorităţile au deschis o nouă anchetă: potrivit presei, Consilul Concurenţei investighează OMV Petrom şi alte companii pentru o posibilă înţelegere privind retragerea de pe piaţă a benzinei Eco Premium.
OMV Petrom: „Acuzaţia nu are temei”
În replică, OMV Petrom susţine că „pretinsa încălcare este lipsită de temei”. Compania arată că a decis retragerea sotimentului Eco Premium „pe considerente de mediu şi economice, ţinând cont de interesele consumatorilor”. Într-un comunicat remis Bursei de Valori Bucureşti, OMV Petrom a mai precizat că benzina din acest sortiment reprezenta aproximativ două procente din piaţa românească de carburanţi.
În cazul în care vreuna dintre companiile de pe piaţa carburanţilor va fi găsită vinovată într-una dintre cele două investigaţii lansate de Consiliul Concurenţei, sancţiunea constă în pierderea a 10% din cifra de afaceri.
Consiliul Concurenţei se apropie de finalizarea anchetei privind piaţa carburanţilor şi lansează o nouă anchetă ce vizează posibilele practici ilegale ale OMV Petrom. Preşedintele Consiliului Concurenţei a declarat pentru Mediafax că în ceea ce priveşte ancheta de pe piaţa combustibililor, lansată în 2005, Comis