Te plângi mereu că îți este frig și dormi învelit cu o pătură groasă chiar și vara? Conform oamenilor de știintă americani, acesta poate fi un avantaj pe termen lung. Te plângi mereu că îți este frig și dormi învelit cu o pătură groasă chiar și vara? Conform oamenilor de știintă americani, acesta poate fi un avantaj pe termen lung.
Cercetătorii consideră că schimbările hormonale din organism, care conservă energia și căldura corpului, încetinind și metabolismul, pot prelungi și viața, după cum arată Daily Mail.
Studiile anterioare, realizate pe animale, au arătat că mai puține calorii înseamnă și o viață mai lungă.
Oamenii de știință din SUA sunt pe punctul de a crea o pastilă despre care se presupune că mimează efectul înfometării la nivelul organismului, prelungind astfel viața, fără însă ca dieta să sufere vreo schimbare.
Cercetările anterioare au arătat că scăzând caloriile consumate de un șoarece cu 30 procente, acesta poate trăi cu până la 50% mai mult. Studiul, efectuat la Universitatea St. Louis, s-a canalizat pe înțelegerea și explicarea "teoremei" conform căreia caloriile mai puține înseamnă și grade mai puține. În acest sens, a fost măsurată temperatură a 24 voluntari cu vârste de aproximativ 50 ani care și-au redus caloriile cu 25 procente în ultimii 15 ani viață, dar și pe cea a unor oameni care nu au făcut schimbări în dietă sau a unor maratoniști.
Astfel, s-a observat că cei care își restricționau caloriile aveau și o temperatură a corpului mai scăzută, după cum arată studiul. Dr. Luigi Fontana, coordonator al cercetării, spune că "cei cu consum redus de calorii aveau o temperatură a corpului cu 0,2 grade mai mică decât ceilalți, ceea ce pare o diferență foarte mică, dar este, de fapt, foarte semnificativă și similară cu cea observată în cazul șoarecilor cu viață prelungită".
Deși nu se știe clar e