După ce băncile europene au anunţat concedierie masive, compania americană, Citigroup ia în calcul serios disponibilizarea a 3.000 de angajaţi.
Banca americană Citigroup ar putea concedia până la 3.000 de angajaţi, respectiv 1% din personal, în condiţiile în care directorul general, Vikram Pandit, ia măsuri de reducere a costurilor, a declarat o persoană apropiată situaţiei, citată de Bloomberg.
Numărul de angajaţi care ar putea fi concediaţi reprezintă o estimare care ar putea fi modificată. Circa 900 de posturi ar putea fi desfiinţate la divizia care include operaţiunile de trading şi investment banking.
Citigroup, a treia mare bancă americană în funcţie de active, avea la sfârşitul trimestrului al treilea aproximativ 267.000 de angajaţi.
"În cadrul eforturilor de limitare a cheltuielilor, facem reduceri punctuale de personal, în anumite afaceri şi funcţiuni ale Citi", a declarat Danielle Romero-Apsilos, purtător de cuvânt al Citigroup în New York.
Conducerea Citigroup a fost reorganizată la începutul lunii noiembrie, pentru a reflecta strategia lui Pandit de a urmări creşterea veniturilor pe pieţele emergente din Asia şi America Latină, având în vedere avansul economic lent al Statelor Unite.
Băncile europene vor disponibiliza peste 12.000 de oameni
Băncile europene încearcă să-şi reducă cheltuielile şi să-şi consolideze situaţia financiară în contextul crizei datoriilor de stat îşi înăspririi reglementărilor privind rezervele de capital.
Cele mai mari bănci italiene, UniCredit şi Intesa Sanpaolo, au anunţat recent planuri de concediere a 6.150, respectiv 5.000 de angajaţi, iar în Elveţia UBS şi Credit Suisse intenţionează de asemenea să renunţe la câteva mii de posturi.
Grupul francez BNP Paribas, cea mai mare bancă europeană, va concedia aproape 1.400 de angajaţi ai departamentului de corporate and inves