Din cauza intoleranţei alimentare severe de care suferea, o femeie a fost nevoită să mănânce numai orez timp de 12 ani.
Deoarece era singurul aliment care nu îi dădea reacţii alergice, o femeie din Marea Britanie a mâncat, timp de 12 ani, numai orez. Ea a slăbit aproape 20 de kilograme din cauza alimentaţiei bazate doar pe preparate din orez.
Micaela Stafford, în vârstă de 53 de ani, lucra pentru o firmă de catering înainte ca boala ei să se dezvolte atât de tare. Corpul ei a început să dea reacţii la toate produsele alimentare, în special cele lactate, care conţin gluten, grâu, zahăr, uleiuri sau grăsimi.
O singură lingură de budincă, suficient pentru a declanşa alergia
Dieteticieni, gastroenterologi şi chiar neurologi nu au reuşit să desluşească misterul acestei alergii ciudate. Văzându-se fără scăpare, femeia a fost nevoită să renunţe la locul ei de muncă şi să devină casnică pentru a putea avea grijă de sănătatea sa.
Ultimele 12 sărbători de Crăciun şi le-a petrecut privindu-i pe ceilalţi servind toate bunătăţile care se gătesc în astfel de momente, iar ea a trebuit să mănânce în continuare porţia ei zilnică de orez fiert. “În fiecare an, starea mea s-a agravat. Primul Crăciun a fost cel mai dificil: o singură lingură de budincă mi-a declanşat alergia", a declarat britanica pentru DailyMail.
Acum, femeia poate mânca 40 de noi feluri de mâncare
După ce i-a aflat poveste din mass-media, o nutriţionistă a contactat-o prin intermediul Facebook şi împreună au încercat să pună pe picioare o strategie prin care să probeze în cantităţi foarte mici cât mai multe alimente, pentru a vedea la care dintre ele reacţia alergică este mai puţin violentă. În timp, doamna Stafford a reuşit să introducă în alimentaţia ei încă 40 de noi feluri de mâncare.
“Nu credeam că voi mai mânca vreodata î