În atenţia şefilor MAI şi CSM, domnii Traian Igaş şi Horaţiu Dumbravă: Studiu de caz prin care moştenitorii a 1,64 hectare de teren au ajuns să obţină cu acte în regulă 300 de hectare de teren în cea mai căutată zonă turistică din Dâmboviţa.
Starea justiţiei române se evaluează după stadiul proceselor de mare corupţie. Soluţiile definitive şi irevocabile se lasă aşteptate şi inculpaţii, sub umbrela prezumţiei de nevinovăţie, se victimizează politic şi zburdă în libertate.. Ce se întâmplă în acest timp cu justiţia noastră cea de toate zilele, la "talpa ţării", în milioanele de procese penale şi civile de pe rolul instanţelor?
"Evenimentul zilei" propune un studiu de caz în care justiţia a ajuns într-un timp rezonabil la o decizie definitivă şi irevocabilă investită cu titlu executoriu. Potrivit acestei hotărâri judecătoreşti aproape incredibile, trei români care au moştenit 1,64 hectare de teren intravilan în oraşul Fieni ar trebui să fie împroprietăriţi cu 300 de hectare de teren extravilan în comuna Moroeni, localitatea cu cel mai mare potenţial turistic din judeţ.
Fiind o decizie definitivă şi irevocabilă ea nu poate fi amendată sau, măcar, comentată nici de ministrul justiţiei. Agenţia Domeniilor Statului - instituţia care ar trebui să scoată cele 300 de hectare din domeniul privat al statului pentru a aplica hotărârile în lanţ ale instanţelor dâmboviţene - încă se judecă pentru a îndrepta această aberaţie de libertate a justiţiei.
Caz-şcoală de păcălit statul
Cazul "Moroeni" - pe care-l vom reconstitui în continuare, poate fi considerat emblematic pentru modul în care autorităţile locale şi judeţene îşi dau mâna şi apelează la instanţele de judecată pentru a reconstitui drepturi de proprietate inexistente în favoarea unor persoane influente, păcălind şi păgubind statul.
Fraţii Isaia, Dumitru ş