Răpitorul dom’ Costel a fost achitat, ieri, definitiv şi irevocabil, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în urma unui proces pe parcursul căruia mai mulţi magistraţi din complet s-au pensionat, iar recuzarea Soficăi Dumitraşcu, cea care l-a eliberat pe Omar Hayssam, a fost respinsă. EVZ a dezvăluit în exclusivitate, în februarie 2009, atunci când Costel Iancu a fost numit secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii, că el era urmărit penal, de către DIICOT, pentru comandarea a trei răpiri. Sursa: EVZ
Acuzat de trei infracţiuni de răpire, Costel Iancu – demnitarul interlop a fost judecat "cu celeritate", trei instanţe româneşti achitându-l, pe rând, până când decizia a rămas definitivă şi irevocabilă, în doar doi ani şi jumătate.
Doi dintre cei trei magistraţi ai Curţii Supreme care au judecat dosarul "Dom’ Costel" s-au pensionat pe parcursul procesului, pentru ca din completul care a luat decizia finală să facă parte şi Sofica Dumitraşcu, judecătoarea care l-a eliberat pe Omar Hayssam, înainte ca acesta să fugă din ţară. Asta în pofida cererilor de recuzare depuse de ultima victimă. Aceasta declară că îşi va căuta dreptatea la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).
Alături de Costel Iancu au fost achitaţi şi complicii săi, în instrumentarea celor trei răpiri: Marian Sandu, fost Cristescu, zis Fibră, printre altele cercetat pentru proxenetism alături de celebrul Ion Clămparu, Laurenţiu Gheorghe Capotescu, zis Pătatu’, Lucian, Geromin Victor şi Robert Ştefăniţă Bâltac, tată şi fii.
“Merg până în pânzele albe, mă duc la CEDO"
Răpit în 2006, cu tot cu soţia sa, Andrei Alexandru susţine că se va adresa CEDO. “M-au chemat, recent, pe mine, la o discuţie, că ar fi mai bine să ne împăcăm, să-mi schimb mărturia, că o să-mi dea o anumită sumă de bani, că ei au, oricum, trecere la o anume doamnă judecătoare. I