Femeile care beau sucuri cu un conţinut ridicat de zahăr sunt predispus la boli de inimă, chiar dacă sunt slabe.
Indiferent dacă beau ceai îndulcit, sucuri, băuturi cu cofeină sau cafea cu zahăr, femeile care consumă două sau mai multe astfel de băuturi în fiecare zi prezintă un risc ridicat de a face infarct, potrivit unui studiu efectuat cercetătorii de la University of Oklahoma Health Sciences Center.
În cadrul acestui studiu au fost monitorizate 4.166 de persoane cu vârste cuprinse între 45 şi 84 de ani. Rezultatul cercetării a arătat că nivelul trigliceridelor este mult mai mare la femeile care consumă băuturi cu îndulcitori artificiali. De asemenea, nivelul foarte crescut al glicemiei poate fi semnul apariţiei ulterioare a diabetului, informează msn.com.
Zahărul din băuturile dulci influenţează organismul şi poate afecta metabolismul prin diferite metode. Nivelurile mari de zahăr din sânge cresc nivelul trigliceridelor, scad colesterolul bun şi forţează organismul să producă o moleculă mai mică de colesterol, denumit "colesterol rău".
Studiul a arătat că femeile slabe sunt frecvent afectate, cauza fiind grăsimile din jurul organelor care produc hormoni care le predispun la diabet, hipertensiune arterială şi la creşterea nivelului trigliceridelor.
"Zahărul poate influenţa apariţia bolilor cardiovasculare, chiar dacă nu ne îngrăşăm", explică Christina Shay, autorul studiului.
Femeile care beau sucuri cu un conţinut ridicat de zahăr sunt predispus la boli de inimă, chiar dacă sunt slabe.
Indiferent dacă beau ceai îndulcit, sucuri, băuturi cu cofeină sau cafea cu zahăr, femeile care consumă două sau mai multe astfel de băuturi în fiecare zi prezintă un risc ridicat de a face infarct, potrivit unui studiu efectuat cercetătorii de la University of Oklahoma Health Sciences Center.
În cadrul acestui studiu au fost monitoriza