50.000 de euro au trebuit să adune fermierii din Dăbuleni ca să-şi poată vinde marfa în Cluj. \"Taxa\" pe fiecare punct era de 4.000 de euro, iar banii îi erau aduşi acasă, la miezul nopţii. Sursa: MIHAI ŞOICA
Sorin Apostu, primarul arestat al Clujului, a fost atât de sigur că nu i se poate întâmplat nimic, încât a "lucrat" la vedere.
Primea banii sub forma unor contracte de consultanţă încheiate de cabinetul de avocatură Monica Apostu, soţia primarului. Siguranţa primarului se baza tocmai pe prietenia sudată în timp cu mai-marii Poliţiei Cluj, ai SRI Cluj sau ai Serviciului Secret al Ministerului de Interne.
Numai că toţi aceştia nu ştiau absolut nimic despre dosarul informativ, iar lovitura a venit de la SRI Bucureşti. În dosar sunt zeci de procese verbale de supraveghere operativă sau de consemnare a activităţii celor implicaţi, specifice ofiţerilor de filaj din SRI.
Şpagă pentru vânzarea pepenilor
Între multele fapte de corupţie de care este acuzat, una le întrece pe toate. Apostu este acuzat de DNA că a primit 50.000 de euro de la comercianţii de pepeni din Dăbuleni pentru a putea să-şi vândă marfa în linişte în Cluj Napoca.
Cel care se ocupa cu adunatul banilor şi obţinerea autorizaţiei necesare este Marin Sandu, un fermier din Dăbuleni. Pentru fiecare autorizaţie provizorie pentru comercializarea pepenilor în Cluj-Napoca trebuia achitată suma de 4.000 de euro.
Procurorii DNA spun că pentru fiecare locaţie din Cluj-Napoca, în total 26, "dreptul" era de 4.000 de euro. "S-a stabilit că Sandu Marin colecta de la fiecare producător suma de 4.000 de euro, pentru fiecare locaţie căreia i se aloca autorizaţie, sumele colectate, alături de cele agricole, fiind remise lui Sorin Apostu".
Apostu, filat de SRI când primea dreptul de la pepenari Sandu Marin a venit prima dată, în acest an, la Cluj-Napoca în data de 16 iunie. S-a du