Elevii Grupului Şcolar „Doctor Ioan Şenchea“ vor să salveze pădurile seculare. În aceast sens s-au alăturat campaniei iniţiate de Fondul Mondial pentru Natură. Tinerii strâng semnături pentru a înainta o petiţie ministrului mediului şi pădurilor pentru iniţierea unei legi care să protezeje pădurile.
Tinerii liceeni sunt conştienţi de distrugerile care se produc în pădurile din ţară, dar şi din zona noastră. În acest sens, elevii de la Grupul Şcolar „Dr. Ioan Şenchea“ s-au alăturat campaniei iniţiate de Fondul Mondial pentru Natură. Astfel că, de două zile, aceştia strâng semnături pentru salvarea pădurilor seculare şi virgine.
Deja, în jur de 500 de semnături au fost strânse. „Dacă până acum din Făgăraş au fost doar 174 de semnături pentru această petiţie, de când am derulat noi campania, adică de ieri, s-au strâns numai la noi în şcoală 400 de semnături. Noi suntem încrezători şi sperăm că făgărăşenii vor fi receptivi. Ne-am propus să adunăm cîteva mii de semnături! Această campanie a fost demarată la noi în şcoală, dar vrem să o extindem şi la celelalte şcoli, chiar şi la instituţiile din Făgăraş. Asta pentru a da posibilitatea cât mai multor făgărăşeni să semneze această petiţie“, a spus Radu Şodolescu, profesor de geografie la Grupul Şcolar „Dr. Ioan Şenchea“
În Europa, pădurile virgine aproape că au dispărut. „Ţările civilizate” au plătit un preţ scump pentru modernizarea lor, distrugându-şi pădurile în mod inconştient. Şi totuşi, în România încă mai avem păduri virgine. Eco-regiunea carpatică încă mai gazduieşte 322 000 hectare de astfel de păduri, dintre care marea majoritate, 250 000 ha, sunt în România.Dar cu toate că ne mândrim cu cea mai întinsă suprafaţă de păduri virgine din regiune, doar 18% din ele au un oarecare statut de protecţie, prin faptul ca sunt incluse în arii protejate. Un procent şi mai mic se bucură de protec