Cramele timişorene Recaş, ale căror renume a făcut înconjurul lumii, au ajuns şi la Constanţa. În cursul după-amiezii de ieri, în zona Dacia, a fost deschis primul magazin cu toate soiurile de vinuri ce se produc în podgoriile de la Recaş, dar şi vinuri nobile de pe toate continentele.
Cabernet Saugvinion, Merlot, Fetească Regală, Riesling Italian, Burgund Rose, V Pinot Noir, V Merlot Roze, V Riesling, V Pinot Grigio, sau vinuri metaliate în toată lumea precum Solo Quinta. Aceasta este doar o mică parte din soiurile de vinuri pe care noua cramă deschisă în Constanţa le aduce în faţa constănţenilor cunoscători ai unui de calitate superioară şi natural. Chiar dacă sunt pentru prima dată pe piaţa constănţeană, reprezentanţii firmei care comercializează produsele Cramei Recaş sunt încrezători că vor avea succes în ciuda concurenţei acerbe din această zonă.
Administratorul spaţiului de unde poţi degusta şi vinuri de pe alte continente, Ionel Atanasiu, spune că deosebirea dintre vinurile produse în zona Dobrogei şi cele din Timiş este solul pe care se cultivă viile, clima dar şi condiţiile în care se produc acestea. "Cel mai important în această artă a fabricării vinului este solul", spune acesta. Clima unde se află aceste podgorii este de tip mediteranean cu influenţe moderate de la râul Bega care trece prin apropiere şi colinele Munţilor Carpaţi Occidentali. Zona are o expunere ideală la soare cu pante în direcţia sudică şi estică.
Prima atestare documentară a podgoriilor Recaş datează din anul 1447 când Mihail de Ciorna a cumpărat viile de la Ioan şi Ecaterina Magyar. SC Cramele Recaş SA, firmă româno-britanică deţine acum 700 de hectare de teren de plantaţie de cea mai înaltă calitate care a fost complet înnoită şi care este într-un continuu program de reînnoire. Oenologul firmei, australianul Hartley Smithers, care lucrează cu compania de cinci ani a