Complexul „Camelot" al Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei i-a adus acesteia locul I şi 30.000 de euro la Gala Premiilor în Educaţie.
Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca a fost desemnată drept cea mai bună instituţie de învăţământ superior din ţară de către Fundaţia „Dinu Patriciu". Această instituţie se numără printre câştigătorii clujeni ai Galei Premiilor în Educaţie 2011 alături de studentul anului (locul al II-lea), Sonia-Maria Bercuci, şi cercetătorul anului (locul al III-lea) Csaba László Dégi.
„Din ianuarie anul acesta, profesorii şi studenţii de la facultatea clujeană lucrează la un proiect finanţat de Uniunea Europeană cu circa 3 milioane de euro, prin care va fi creat un sistem de monitorizare a recuperării pacienţilor cu depresie majoră în propria lor locuinţă", spune Ana Ghica, PR director la Fundaţia „Dinu Patriciu". Facultatea a mai demarat, împreună cu inspectoratele şcolare Cluj şi Alba, un proiect prin care şi-a propus să prevină abandonul şcolar.
O voce ascultată în lume
Decanul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, prof. univ. dr. Călin Felezeu, spune că se aştepta la o distincţie. „E o foarte mare reuşită. Nu trebuie să uităm că, în 1919, psihologia a fost unul dintre pionerii constituirii Universităţii „Daciei Superioare" în 1919. I-a adus la Cluj pe Vasile Pârvan şi Florian Ştefănescu-Goangă. Deci, şcoala românească de psihologie s-a clădit la Cluj, iar azi e portavocea României şi o voce ascultată la nivel european şi mondial", afirmă Călin Felezeu.
Acesta mai spune că premiul de 30.000 de euro, câştigat de facultate, va fi gestionat de către Catedra de Psihologie Clinică şi Psihoterapie, care a şi scris aplicaţia pentru Gala Premiilor în Educaţie.
„Matrix", argument solid în câştigarea premi