În dosarul primarului din Cluj-Napoca, arestat sub acuzaţia că a luat mită 125.000 de euro, sunt implicate firme care obţineau contracte „grase“ şi pe vremea când Primăria era condusă de Emil Boc.
Din motivarea sentinţei de arestare preventivă a primarului Sorin Apostu (PDL) reiese că acesta ar fi primit avantaje de la ambele firme care îşi împart contractele de salubrizare din Cluj-Napoca. Este vorba despre Brantner, o companie cu acţionari din Austria, şi Rosal, societate aparţinând omului de afaceri şi parlamentarului Silviu Prigoană, ambele intrate în relaţii cu Primăria încă de pe vremea când instituţia era condusă de actualul premier Emil Boc.
În 2005, Brantner Servicii Ecologice câştiga un contract de 12 milioane de euro pentru concesionarea pe opt ani a serviciilor de salubrizare şi deszăpezire a unei jumătăţi din oraş. Astfel, în conturile firmei intră circa 1,6 milioane de euro în fiecare an. Cealaltă jumătate din oraş a fost dată, contra aceleiaşi sume, în grija firmei lui Prigoană.
În 2010, în mandatul lui Apostu, când s-a organizat licitaţia pentru ridicarea deşeurilor menajere, miza afacerii a crescut. Firma Brantner Vereş a obţinut un contract de peste 16 milioane de euro. Astfel, pe o perioadă de opt ani, compania va încasa pentru serviciile sale circa două milioane de euro anual. Aceeaşi sumă va fi plătită de municipalitate către Rosal.
Brantner - onorariu, Rosal - benzină
În perioada semnării contractului cu Primăria Cluj-Napoca, firma Brantner Vereş a început să verse periodic diverse sume de bani în conturile Cabinetului de avocatură al soţiei primarului, Monica Apostu. Astfel, în perioada aprilie 2010-octombrie 2011, ea a încasat onorarii de 45.000 de euro de la SC Total Trading Company, persoană juridică având calitatea de administrator al companiei Brantner Vereş). Directorul general al firmei de salu