Deşi ştiu că există corupţie, nereguli şi hoţie, Cristian Leonte, Paula Herlo, Anca Nastasi, Alex Dima, Cosmin Savu şi Rareş Năstase au descoperit şi pentru ce merită să rămână în ţară. Sursa: PRO TV
Într-o perioadă în care românii au ajuns la capătul puterilor şi caută bunăstarea prin diverse colţuri ale lumii, Pro TV spune săptămânal "România, te iubesc!".
"Suntem la coada Europei" este, de multe ori, fraza de început a reportajelor. Fie că vorbim de gunoaie şi reciclare, de agricultură, sănătate sau de copiii nimănui.
În fiecare duminică, de la ora 18.00, Cristian Leonte şi corespondenţii speciali Paula Herlo, Anca Nastasi, Alex Dima, Cosmin Savu şi Rareş Năstase spun "România, te iubesc!".
Anchete, reportaje, interviuri sau analize jurnalistice, genuri abandonate în ultima vreme, au reuşit să adune în faţa televizorului milioane de telespectatori (rating de până la 5,7 puncte), un public ce renunţase la subiectele serioase în favoarea scandalurilor.
Publicul gustă reportajul
"«România, te iubesc» este dovada că publicul autohton e interesat şi de altceva decât de crime, violuri şi sex. E un brand care a crescut în ani şi aduce beneficii de imagine Pro TV. Uneori, intră în zona fierbinte a investigaţiilor, a lucrurilor care nu se spun în presă, şi o face cu mijloacele jurnalismului adevărat. Partea bună e că emisiunea de la Pro nu mai e chiar una singulară în peisajul media românesc. Au existat diferite tentative de formate asemănătoare în anii trecuţi, gen «Reporterii Realităţii », iar intenţia merită aplaudată, chiar dacă ceea ce s-a întâmplat acolo nu s-a ridicat la nivelul Pro TV. Carmen Avram face ceva asemănănător cu «România, te iubesc! », de unde a şi plecat, pe Antena 3: «În premieră». Alături de ea e operatorul Andrei Captarenco, tot de la «România, te iubesc!». O altă piesă de rezistenţă din aceeaşi echipă, Antoaneta Dohota