Pentru bronşită, astm sau sinuzită - consumă câte două căni de borş pe zi, de preferat una dimineaţa şi una seara, cu un sfert de oră înainte de masă. Grăbeşte vindecarea afecţiunilor;
Pentru TBC - înainte de principalele mese ale zilei, bea câte o cană pe stomacul gol. Până la lăsarea serii trebuie să consumi cam o jumătate de litru;
Pentru indigestie şi stări de vomă - bea o jumătate de cană de borş pe zi, înainte să apuci să mănânci. Nu şi dacă ai ulcer sau probleme severe ale stomacului pentru că lezează şi mai mult mucoasa gastrică;
Pentru senzaţia de oboseală - când te simţi epuizat la maximum, dar ai foarte mult de lucru bea o jumătate de litru de borş, pe nerăsfulate. Îţi revigorează rapid sistemul nervos. Specialiştii consideră acest produs natural ca fiind cel mai bun adjuvant în stările de slăbiciune generală cauzate de efort fizic sau intelectual. Te ajută să-ţi duci la bun sfârşit activităţile cotidiene şi să dai randament chiar dacă îţi desfăşori lucrul în condiţii neprielnice;
Pentru mahmureală - nu e medicament mai bun pentru trezirea din beţie ca borşul. După o petrecere care s-a lăsat cu multe sticle de alcool consumate, bea un litru - chiar doi litri din licoarea minune şi vei reveni foarte repede cu picioarele pe pământ. Ca să scapi definitiv de durerile de cap, tremorul, transpiraţia excesivă, tulburările şi senzaţia de vomă care însoţesc mahmureala, mai bea încă un litru în ziua următoare. În acest mod tratezi nu doar beţia de o noapte, ci şi dependenţa de alcool.
Reţeta de borş ca la mama acasă
Ingrediente:
o jumătate de kilogram de tărâţe de grâu;
o jumătate de kilogram de mălai;
un pahar huşte (drojdia de borş sau tărâţele rămase la fundul vasului cu borş după acrirea lui);
două felii de pâine neagră;
frunze de vişin;
leuştean;
cinci litri de apă.
Mod de prepar