Tot aici se menţionează un caz în care edilul a semnat o recomandare cerută de Brantner Vereş, după ce directorul Călin Stoia a făcut o plată.
Apostu a declarat în faţa instanţei că nu avea cunoştinţă despre contractele de consultanţă juridică încheiate de soţia sa, că a aflat despre existenţa lor odată cu percheziţiile din 9 noiembrie şi cu punerea sa sub învinuire. Cu toate acestea, el era cel care intermedia şi determina plăţile către cabinetul de avocatură al soţiei sale, scrie Mediafax.
În motivare se arată că din discuţiile telefonice purtate între Apostu şi Stoia în perioada 2-5 august reiese că primarul îi cerea explicaţii reprezentantului firmei de salubrizare pentru că acesta nu s-a prezentat la întâlnire, iar reacţia imediată a lui Stoia a fost aceea de a face, succesiv, două plăţi către cabinetul de avocatură al Monicăi Apostu, în 5 şi 12 august.
Din documentele aflate la dosar mai rezultă că, la aceeaşi dată, Monica Apostu l-a contactat telefonic pe Stoia, căruia i-a spus că "şeful e în zonă" şi să-l caute, referirea fiind la Sorin Apostu, cel cu care Stoia tocmai avusese o covorbire telefonică. O altă tranşă de bani, cea din luna septembrie 2011, s-a făcut tot într-un context determinat de inculpatul Sorin Apostu. Primarul Apostu trăieşte clipe de groază în puşcărie: "Baie nu există, iar dacă te apucă nevoile eşti obligat să faci într-o găleată infectă, cu toţi de faţă. Ţi se întoarce stomacul de greaţă" Judecătorii au explicat în 64 de pagini de ce l-au trimis pe primarului Clujului în arest: urma să comită şi alte infracţiuni şi să distrugă probe!
Tot aici se menţionează un caz în care edilul a semnat o recomandare cerută de Brantner Vereş, după ce directorul Călin Stoia a făcut o plată.
Apostu a declarat în faţa instanţei că nu avea cunoştinţă despre contractele de consultanţă juridică încheiate de soţia sa, că a aflat