Pe când dădea iama în bugetul Uniunii Europene, deputatul Cristian Rizea şi-a înstrăinat averea pentru a nu fi execuatat silit de un partener de afaceri, în contul unei datorii de 220.000 de euro.
Deputatul PSD Cristian Rizea (42 de ani) era, până în anii 2000, un celebru anonim. S-a lansat în politică, fiind membru al Alianţei pentru România (ApR), o formaţiune politică ce urma să moară la câteva luni de la constituire. Supărat că partidul nu-i recunoaşte "adevărata valoare", într-o bună zi, Rizea s-a supărat şi a încărcat în mai multe maşini tot mobilierul din sediul partidului de pe bulevardul Unirii, inclusiv scaunele din sala de şedinţă.
Ţepar de top
Caracterul deputatului PSD Cristian Rizea reiese şi din disputa pe care a avut-o în justiţie cu un fost partener de afaceri, preşedintele societăţii imobiliare Euroinvest SRL.
Potrivit documentelor din instanţă, Euroinvest a încheiat, cu o firmă specializată, un contract pentru achiziţionarea unui domeniu de internet cu numele fostului director Agenţiei Naţionale pentru Sprijinirea Iniţiativelor Tinerilor (ANSIT), pe care a postat întreaga aventură a afacerilor păguboase ale societăţii cu Rizea.
A scăpat rapid de avere
Din documentele de la dosar reiese faptul că, în 2006, printr-o decizie definitivă a Tribunalului Bucureşti, Rizea era obligat să plătească firmei amintite "220.000 euro reprezentând comisioane şi penalităţi contractuale, plus cheltuieli de judecată". Pentru a nu fi executat silit, Rizea şi-a înstrăinat întreaga avere.
"Prin sentinţa comercială nr.849/07.03.2006, Tribunalul Bucureşti l-a obligat pe numitul Rizea Cristian la plata către Euro Invest a sumei de 220.000 Euro, reprezentând comisioane şi penalităţi contractuale, plus cheltuieli de judecată, obligaţie de plată pe care debitorul a ignorat-o cu rea credinţă, proced