Debranşarea, ca instrument de presiune asupra zălăuanilor care nu vor să înheie contracte de facturare la comun a apei, este, de acum, istorie. Regulamentul de funcţionare al Companiei de Apă a fost modificat marţi, 15 noiembrie, astfel încât aceastî măsură să poată fi luată doar în cazul datornicilor.
Zălăuanii care nu sunt de acord cu facturarea la comun a consumului de apă potabilă şi canalizată şi care. prin urmare, nu au semnat noul contract cu Compania de Apă, pot să stea liniştiţi: nu va mai fi debranşaţi de la reţea, aşa cum au păţit, în ultimele zece luni ale acestui an, familii din zece de blocuri din oraş, care, sub presiunea lipsei apei, au mers până la urmă şi au semnat.
Potrivit informaţiilor primite de la preşedintele Consiliului Judeţean, Tiberiu Marc, marţi a avut loc adunarea Asociaţiei de Dezvoltare a Infrastructurii din Bazinul Someş - Tisa, iar în cadrul adunării membrii au convenit să modifice regulamentul de funcţionare al Companiei de Apă, astfel încât debranşarea să nu mai poată fi folosită că intrument de presiune asupra clienţilor. "Credem că există şi alte soluţii, debraşarea fiind un mijloc extrem. Oricum, părerea mea este că mai devreme sau mi târziu acest sistem, la comun, va cădea, pentru că nu este viabil, şi vom ajunge la individualizarea consumului. Aşa se întâmplă peste tot", a spus Tiberiu Marc.
Nu vor fi iertaţi, însă, de la debranşare consumatorii care acumulează datorii.