Cazul "Farmacistul", închis în 2010, a fost unul dintre cele mai dificile cazuri cu care s-au confruntat poliţiştii din cadrul Oficiului Naţional Central pentru combaterea falsului de monedă, cecuri de călătorie.
"A fost cea mai mare cantitate de bancnote false de valoare mare identificate, mai precis 271 de bancnote de 500 de lei, care au fost ulterior retrase din circulaţie. Calitatea cupiurilor falsificate era peste media celor găsite până atunci", a explicat joi, la BNR, subcomisarul Alexandru Joiţoiu de la Oficiul Naţional Central pentru combaterea falsului de monedă, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
Subcomisarul făcut o prezentare la BNR, în cadrul simpozionului "Istoria bancnotei româneşti-130 de ani de la imprimarea la Bucureşti a primei bancnote emise de BNR".
Foto:Imprimeria clandestină
Liderul "bolnăvicios" al grupării de falsificatori îşi cumpăra medicamente ieftine cu bancnote false de 500 de lei
Gruparea de falsificatori era formată din cinci persoane care, cu ajutorul unei aparaturi închiriate, falsificau bancnote de 500 de lei, pe care le plasau unor farmacii. "Liderul grupului era o persoană care avea în jur de 130 de kg. El era mai <
Cazul a fost cu atât mai dificil cu cât falsificatorii "se oboseau să schimbe chiar şi seria bancnotelor, hârtia avea o calitate superioară, lucioasă, care imita plasticul şi în plus a fost pentru prima dată când au fost imitate până şi microperforaţiile", a adăugat Joiţoiu.
Subcomis