Ieri a fost lansat la Constanţa primul proiect de promovare a zonei turistice Ostrov - Adamclisi – „Visul împăratului Traian“, făcând referire la suveranul roman care a ridicat monumentul Tropaeum Traiani, una dintre atracţiile din zonă.
În sud-vestul Dobrogei descoperi o lume cu poveşti din vremuri ancestrale: sate situate pe malul Dunării, departe de tumultul oraşului, rezervaţii naturale, cetatea scufundată Vicina, mănăstiri, peştera în care a trăit Sfântul Andrei, monumentul şi cetatea Tropaeum Traiani, ridicate de romani.
Click pe poze pentru galerie foto!
„Aici este o lume a satului dobrogean. Turiştii trebuie să ştie că de pe dealul de la Ostrov, de exemplu, pot vedea Silistra vecinilor bulgari dintr-o perspectivă extraordinară, Bărăganul, dar şi Dobrogea, până aproape de Cernavodă. Este o zonă mai puţin citadinizată. Mie îmi place să spun că dacă vrei să vezi chipul lui Dumnezeu trebuie să mergi primăvara şi să vezi zările adânci de la Ostrov“, spune prozatorul şi publicistul Ovidiu Dunăreanu, originar al locului, care vorbeşte despre frumuseţile Dobrogei în scrierile sale şi care s-a alăturat autorităţilor în iniţiativa de promovare a zonei.
Turiştii, invitaţi să viziteze Dobrogea
Primăria Ostrov a accesat bani europeni pentru dezvoltarea turistică. Proiectul se numeşte „Visul împăratului Traian“, făcând referire la suveranul roman care a ridicat monumentul Tropaeum Traiani, una dintre atracţiile principale din zonă. Vor fi promovate două trasee turistice. „Este vorba despre ruta Constanţa –Adamclisi - Ostrov şi Mangalia – Adamclisi – Ostrov. În zona noastră poluarea este zero, iar natura este primitoare pentru turişti“, spune Niculae Dragomir, primarul comunei Ostrov.
Broşuri şi film de animaţie 3D
Pentru promovarea zonei vor fi distribuite 900.000 de pliante şi 3.000 de broşuri în agen