Mai-marii economiei naţionale ne spun că nu ne mai aflăm în recesiune şi că ne îndreptăm către ieşirea din criză. Cu toţii ne dorim să credem că suntem pe drumul cel bun. Însă, nimeni nu se grăbeşte să confirme faptul că ne merge mai bine. Este şi mai dificil atunci când veştile proaste continuă să apară.
Zilele acestea am mai primit o veste care nu ne dă dreptul să sperăm că în perioada următoare ne va fi mai bine. Va trebui să scoatem alţi bani din buzunar şi în dreptul unei cauze ale cărei justificări nu sunt tocmai bine alese. Argumentele aduse nu sprijină cauza, ba chiar îi fac rău.
Autorităţile ne-au anunţat că, printre multele facturi, pe care figurează numele nostru, al "contribuabilului", se va mai adăuga, în curând, încă una. Cea a energiei regenerabile. Ar trebui să fie mai ieftină. Aşa se spune despre energia produsă din sursele de energie alternative, altele decât cele convenţionale şi pe care le-am exploatat aproape până la epuizare. Însă până acum s-a dovedit contrariul. Greu de digerat anunţul venit dinspre autorităţi. Mai ales în condiţiile actuale.
Trebuie să susţinem schema de sprijin a dezvoltatorilor de parcuri eoliene, câmpuri de panouri solare şi centrale cu biomasă (ultimele două încă lipsesc la noi). Nu trebuie să contribuim cu "sume fantastice". Cu doar "câţiva lei", aşa spun autorităţile.
Dar ne întreabă cineva, dacă, nu cumva, am avea altceva mai bun de făcut cu ei? Dacă îi avem? Nu! Este şi greu de înţeles de ce trebuie să scoatem, tot noi, banii din buzunar, când Europa ne roagă cu miliarde de euro să ne dezvoltăm ţara şi pe care nu reuşim să le luăm.
Mai mult, vina tot a noastră este. Pentru că e "timpul să plătim pentru 200 de ani de poluare în neştire". Aşa se justifică reprezentanţii Ministerului Economiei şi Comerţului, care uită că de 20 de ani nu avem cu ce polua. Industria lipseşte din România. Sun