Interviu cu Marinela Ţepuş, directorul Teatrului "George Ciprian" din Buzău
Pasiunea pentru teatru, profesionalismul şi puterea de asumare a responsabilită ii pe care o are managerul unei institu ii culturale pot doborî şi cele mai puternice bariere, pe timp de criză. Marinela epuş, directorul Teatrului "George Ciprian" din Buzău, afirmă că, deşi nu este uşor, este totuşi posibil.
- Fără îndoială, energia închinată Teatrului "George Ciprian", pe care îl conduceţi, beneficiază din plin şi de pasiunea dumneavoastră pentru teatru. Cum este receptat teatrul de către publicul buzoian, doamnă Marinela epuş? (A reuşit sau reuşeşte să schimbe ceva importanta instituţie culturală din Buzău?)
- În ultimii ani, teatrul nostru "beneficiază" de tot mai mulţi spectatori. Asta pentru că am găsit modalitatea ideală de a-i atrage spre sala de spectacole: toate afişele noastre conţin nume importante de actori. În plus, "am inventat" un festival dedicat vedetelor autentice, numit Gala Vedetelor - VEDETEATRU, care are loc la mijlocul lui mai, adică atunci când sunt castanii înfloriţi - şi sunt mulţi castani la Buzău...
- Aţi sărbătorit, în urmă cu o lună, 15 ani de la primul gong... inând cont de contextul economic şi financiar actual, consideraţi că aveţi, astăzi, o responsabilitate mult mai mare în ce priveşte destinul instituţiei? Cum vedeţi, în general, viitorul unui teatru, şi, în special, al teatrului pe care îl conduceţi?
- Întotdeauna există o responsabilitate în plus când e vorba de o instituţie culturală. Cum bine ştim, cultura nu mai e la mare preţ în România, indiferent de situaţie. Şi nici învăţământul, şi nici sănătatea - adică exact acele lucruri care dau identitate şi vigoare unui popor. Prin urmare, ne luptăm să existăm. Însă, în această luptă, nu ne-am simţit niciodată singuri. Edilii buzoieni (Consiliul Jud