Chiar şi în vremuri tulburi, de criză, angajaţii care conduc firmele din România o duc bine. Doar au lefuri... de directori! Potrivit unui studiu recent, directorii generali din companii sunt remuneraţi cu sume cuprinse între 2.000 şi 6.000 de euro. Chiar şi în vremuri tulburi, de criză, angajaţii care conduc firmele din România o duc bine. Doar au lefuri... de directori! Potrivit unui studiu recent, directorii generali din companii sunt remuneraţi cu sume cuprinse între 2.000 şi 6.000 de euro.
Cum este şi firesc, cel mai bine plătiţi sunt directorii generali, care primesc peste 6.000 de euro pe lună. Le suflă în ceafă directorii financiari, care încasează, într- o firmă mică, între 1.500 şi 2.500 de euro, iar într-una mare, până la 4.000 de euro. “Pericol” în clasamentul celor mai bine plătiţi angajaţi din conducerea firmelor sunt directorii de vânzări, care, pe lângă leafa de până la 4.000 de euro pe lună, mai pot încasa comisioane din afacerile încheiate de subalterni. Studiul a fost realizat de firma AIMS România, una dintre cele mai mari companii de recrutare de manageri şi specialişti.
Nimeni nu mai ştie câţi români muncesc în acest moment şi câţi trăiesc din şomaj! Patru instituţii avansează cifre diferite. Ministerul Muncii spune că avem 5,25 de milioane de angajaţi, Comisia Naţională de Prognoză vorbeşte despre 6,1 milioane de salariaţi, în timp ce INS a numărat 4,2 milioane de angajaţi, iar Casa Naţională de Pensii 4,8 milioane. Iar dacă diferenţele sunt mici, am înţelege, însă acestea sunt chiar şi de un milion de oameni. Situaţia e la fel de incertă şi la şomeri. INS spune că avem 440.000 de şomeri, iar Biroul Internaţional de Muncă estimează o rată a şomajului de 7,5%, aşadar, 727.000 de români fără job. Până la urmă câţi suntem?