După ce, cel mai probabil, cineva a tras cu o armă de vânătoare cu alice și a lovit pasărea în aripa dreaptă, angajații Parcului Natural Lunca Mureșului l-au luat în grijă.
După ce a fost dusă la medicul veterinar, pasărea este acum tratată şi hrănită zilnic de angajaţii parcului.
“Deşi de multe ori uliul, ca de altfel şi alte animale carnivore sau răpitoare, este considerat dăunător, acesta reprezintă o specie importantă, în special pentru ecosistemele forestiere şi agricole. Astfel, ulii contribuie decisiv la controlul populaţiilor de rozătoare, dar se hrănesc şi cu insecte, cum ar fi coropişniţa sau unele specii de lăcuste. Unul dintre reprezentanţii uliilor, respectiv şorecarul mare (Buteo rufinus), este o specie protejată de lege”, a precizat Paul Hac, directorul Administraţiei Parcului Natural Lunca Mureşului.
Va urma destinul lui Rufus și Ranger
După ce îşi va reveni complet, uliul va fi eliberat în sălbăticie, au mai menţionat cei de la Parcul Natural, care, nu de mult au eliberat în sălbăticie doi jderi, Rufus şi Ranger. Cei doi pui de jder au fost îngrijiţi timp de câteva luni de angajaţii Parcului, după ce au fost recuperaţi din podul unei case de vacanţe din localitatea arădeană Laz. Voliera în care au fost îngrijiţi cei doi pui de jder este utilizată acum pentru îngrijirea uliului şorecar.