Mararul este o planta ce este utilizata cel mai des la gatit, mai ales la muraturi. Aroma sa este cunoscuta in toata lumea, insa acesta este si un remediu natural pentru numeroase afectiuni.
Aceasta planta este buna in caz de colici sau meteorism, o afectiune ce reprezinta o acumulare de gaze in stomac. Ajuta la digestia alimentelor si te scapa de crampele abdominale, arsuri la stomac sau indifestie, potrivit Digherbs.
Este util pentru cresterea apetitului, in cazul in care nu te poti opri din sughitat si probleme cu ficatul sau vezica biliara.
De asemenea, ajuta la productia de lapte in cazul mamelor care alapteaza, dar si in caz de insomnie, dureri de cap si infecite.
De ce sa consumi patrunjel
Unii specialisti recomanda planta pentru a calma febra, pentru ulcer, dureri uterine, gonoree sau obezitate.
Semintele de marar pot improspata respiratia, iar cataplasmele cu aceasta planta pot fi aplicate in cazul unor afectiuni ale pieli. Mai este utilizat in caz de hemoroizi sau probleme cu ochii.
Tot semintele sunt folosite la gatit si pentru a da o aroma deosebita vermutului.
Nu este cunoscut faptul ca ar interactiona cu unele medicamente, insa trebuie sa ai grija la cat de mult consumi pentru ca are un continut ridicat de sodiu.
Mararul este o planta ce este utilizata cel mai des la gatit, mai ales la muraturi. Aroma sa este cunoscuta in toata lumea, insa acesta este si un remediu natural pentru numeroase afectiuni.
Aceasta planta este buna in caz de colici sau meteorism, o afectiune ce reprezinta o acumulare de gaze in stomac. Ajuta la digestia alimentelor si te scapa de crampele abdominale, arsuri la stomac sau indifestie, potrivit Digherbs.
Este util pentru cresterea apetitului, in cazul in care nu te poti opri din sughitat si prob