Echipa de „Advocacy&Lobby” a organizat ieri o dezbatere publică pentru a colecta propuneri de punere în valoare a premierelor Timişoarei. Cu ocazia evenimentului au fost lansate mai multe idei pentru a „vinde” oraşul din punct de vedere turistic.
Timişoara are multe premiere, dar nu sunt suficient puse în valoare. Aceasta este concluzia la care au ajuns membri echipei de „Advocacy&Lobby” din Timişoara, care au venit cu o iniţiativă în acest sens. Astfel, iari a avut loc o dezbatere cu ocazia căreia, timişorenii au avut ocazia să facă propuneri de valorificare a premierelor cu care se mândreşte Timişoara.
Spre exemplu, directorul adjunct al RATT-ului, Ionuţ Nasleu, a propus înfiinţarea unei linii de tramvai în zona Grădinii Zoologice şi a Muzeului Satului, linie pe care să circule tramvaiul tras de cai şi să amintească de faptul că Timişoara este primul oraş din România cu tramvai electric.
O altă propunere a venit din partea Marianei Cernicova, care susţine dezvoltarea Timişoarei ca un oraş al tehnologiei. „Propunem amplasarea pe clădirile Timişoarei de coduri de bare 2D, citibile cu telefonul mobil. Aceste plăcuţe ar putea să conţină istoricul clădirii şi imagini din trecut”, a spus Mariana Cernicova.
Actualul prefect, Mircea Băcală s-a axat dezvoltarea Centrului de Tranzit în Regim de Urgenţă pentru Refugiaţi, care reprezintă o premieră mondială. Fostul prefect, Ovidiu Drăgănescu a propus dezvoltarea ideii de Timişoara – oraşul florilor şi desemnarea unor „parcuri istorice”. „Timişoara este cunoscut ca oraşul florilor. Avem o istorie a trandafirului, care poate fi un simbol al Timişoarei şi poate fi inclus chiar şi în stema oraşului”, a spus Drăgănescu.
Propunerile făcute în cadrul dezbaterii de ieri vor fi analizate de o comisie din care fac parte directorul Filarmonicii Banatul, Ioan Gârboni, preşedintele Ordinului Arhite