Se stie ca si retetele pot fi tematice. Fiindca se pregatesc in functie de anotimp, de evenimente, de gusturi sau de invitati.
Iar cand acestia sunt deosebiti, fiecare isi da silinta sa faca ce-i sta in putinta, pentru a-i seduce. Pentru a le trezi simturile. Si atunci, nimic mai potrivit decat o reteta afrodisiaca.
Este si o ocazie de a gati intr-o maniera rafinata, bine gandita. Ca in cazul acestei prajituri cu ciocolata, care se prepara usor, rapid si cu bani putini. Atentie, insa, caci are exces de calorii, pare sa avertizeze Cuisine Actuelle.
Ingrediente pentru 4 persoane:
-125 g de ciocolata neagra;
-3 oua;
-110 g unt +20 g pentru uns forma de copt;
-70 g faina +20 g tot pentru tapetarea formei de copt;
-100 g de zahar;
-1 pliculet zahar vanilat;
-1 lingura de cafea tare;
-1/2 pliculet de praf de copt;
-4-5 picaturi de Ricqles (o bautura alcoolica puternic mentolata)
Preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 de grade. Ungeti cu unt si tapetati cu faina (20 g de fiecare) o forma de copt, cu o adancime de 5 cm. Separati galbenusurile de albusuri, dupa care bateti spuma galbenusurile cu zahar si zahar vanilat. Topiti ciocolata intr-un vas la bain-marie, adaugati cafeaua.
Luati de pe foc si cand preparatul este caldut puneti amestecul de galbenusuri, apoi untul moale (caldut). Incorporati faina, praful de copt, picaturile de Ricqles. Separat bateti cele 3 albusuri spuma si le incorporati usor in produsul de dinainte. Rasturnati preparatul in forma de copt, dati la cuptor (30 minute).
Lasati sa se raceasca putin, apoi puteti s-o savurati impreuna cu invitatul special.
Se stie ca si retetele pot fi tematice. Fiindca se pregatesc in functie de anotimp, de evenimente, de gusturi sau de invitati.
@N_P