Sunt de fel o persoană dinamică, genul de om care pare băgat în priză, dar niciodată nu am putut spune nu unei cure de relaxare, mai ales dacă implică apă, răsfăţ şi multe grade Celsius. Aşa am ajuns să descopăr staţiunea Karlovy Vary din Cehia. Voiam un loc de relaxare, şi un prieten mi-a recomandat-o. Nu ştiu de ce, dar mi-a displăcut complet numele la început şi nu am fost deloc nerăbdătoare să ajung în locul din care după numai două zile nu m-aş mai fi dat dusă. Mi-a fost scurtă şederea în staţiunea cehă, dar am rămas cu amintirea plăcută a celui mai vesel şi viu orăşel pe care l-am vizitat până acum.
Legenda oraşului Karlovy Vary poveşteşte despre una dintre zilele de vânătoare ale Regelui Charles al IV-lea, când unul dintre ogarii care îl însoţeau şi care urmărea prada a căzut într-un izvor cu apă fierbinte. Urletele câinelui i-au atras pe rege şi pe însoţitorii acestuia, care, după ce au scos câinele, au băut din apa care ţâşnea din pământ. Imediat după ce a gustat apa, regele, care avea un picior bolnav, a observat că se simte deja mult mai bine. A dat imediat ordin ca în jurul izvorului să se construiască o aşezare.
Au fost descoperite de atunci peste 300 de izvoare cu apă termală în Karlovy Vary şi în imediata apropiere. Dintre acestea, 13 conţin apă bună de băut, cu calităţi curative, cele mai multe dintre ele asupra sistemului digestiv. Toate sunt amenajate astfel încât să permită vizitatorilor să le privească, şi la nevoie să se folosescă de calităţile apei pe care unii ar numi-o miraculoasă. Dacă vă simţiţi tentaţi de o astfel de aventură trebuie să fiţi pregătiţi pentru două lucruri. Primul dintre ele este mirosul puternic şi deloc plăcut de sulf pe care o să îl găsiţi oriunde există izvoare termale. Dacă puteţi trece peste acest impediment urât mirositor şi vă încumetaţi să luaţi o gură din licoarea vindecătoare trebuie să aveţi g