A venit din Republica Moldova în orașul de pe Bega acum cinci ani, pentru studii. După ce a terminat facultatea, tânărul s-a alăturat unei organizații internaționale, iar proiectele sale au făcut, la propriu, valuri.
La 24 de ani, Alexandru Panfilii spune că venirea sa în Timișoara nu a fost dificilă, având sprijinul unui unchi care s-a numărat printre primele generații de basarabeni ce au studiat în universitățile din vestul României. „În general, basarabenii sunt bine primiți, pentru că se integrează repede în societate, iar comunitatea noastră este una mare și deschisă”, a precizat acesta.
Cu toate acestea, în timpul studenției tânărul s-a confruntat și cu persoane care îl discreditau doar pentru că provine din Republica Moldova. „Am fost student consilier în timpul facultății, precum și un an în senatul Universității de Vest. Au existat atunci colegi care spuneau că nu ar trebui să îi reprezint eu, pentru că vin din altă țară. Au intervenit însă profesorii cu argumente și totul s-a terminat cu bine”, a spus Alex Panfilii, care în iunie a primit, la Palatul Parlamentului o diplomă de merit pentru studenți etnici români cu merite deosebite.
Activitatea prin care s-a făcut remarcat în Timișoara a fost cea depusă în organizația Junior Chamber International (JCI). Pentru că și-a propus să schimbe imaginea bussinessului, Panfilii a organizat meciul de fotbal și competiția de caiac - canoe „la patru ace”, toți competitorii fiind reprezentanți ai mediului de afaceri și universitar, îmbrăcați în costume cât se poate de clasice.
În prezent, tânărul din Chișinău a fost ales vicepreședinte JCI România și vrea să demareze un proiect de suflet numit „Succes în România”. Este vorba despre un program prin intermediul căruia mai mulți studenți străini, de orice naționalitate, să „ia startul” alături de un mentor care să-i ajute să se integreze. „În funcție