Dacă sunteţi în căutarea unui partener, o întâlnire aranjată de prieteni poate fi o experienţă interesantă. Site-ul healthyandbeloved.com vă propune câteva argumente pro şi contra.
Ideea de a merge la o întâlnire aranjată, cu un partener necunoscut - o aşa numită „întâlnire oarbă“ (traducere a sintagmei „blind date“ din limba engleză) - nu este îmbrăţişată de toată lumea. Există poveşti cu şi despre cupluri fericite, a căror relaţie de dragoste a pornit de la o astfel de experienţă. În compania acestor oameni, parcă începem să credem în puterea întâlnirilor oarbe. Pe de altă parte, mai multe sunt istorisirile celor care au avut parte de întâlniri oarbe nereuşite, în urma cărora au rămas cu un gust amar şi fără un partener. Nu este deci de mirare că cinismul revine la auzul acestor poveşti. Începem din nou să punem la îndoială raţiunea din spatele acestor întâlniri şi ne gândim că cine are curajul de a avea astfel de experienţe ori este nebun, ori este atât de disperat încât să se lase cuplat de prieteni cu cine ştie cine.
Totuşi, întâlnirile oarbe nu trebuie să fie neapărat un dezastru. În fond, care este cel mai rău lucru care se poate întâmpla la o astfel de întâlnire? Vă puteţi plictisi îngrozitor în seara respectivă, într-o companie care vi se pare absolut neinteresantă şi atât. Dacă nu vă place persoana respectivă, nu veţi avea nici o obligaţie faţă de ea şi nici nu va mai trebui să o vedeţi altă dată.
Experienţe noi
Atunci când o persoană este activă pe „scena întâlnirilor“, de obicei se întâlneşte cu cineva cunoscut. Acest fapt poate fi frustrant uneori, în special dacă şirul întâlnirilor este destul de lung, dar respectiva persoană nu a găsit pe cineva potrivit. Ideea de a cunoaşte pe cineva vi se pare interesantă, dar cum să găsiţi pe cineva? Cum întâlnirile stabilite pe internet cu necunoscuţi din cine ştie ce colţ al l