Unele specii de calamari şi caracatiţe au capacitatea de a deveni invizibile atunci când sunt în pericol, scrie The Huffington Post. Camuflajul din "adâncuri" Descoperirea a fost făcută de un grup de cercetători americani, de la Universitatea Duke, din Carolina de Nord (SUA). Caracatiţa Japetella heathi şi calmarul Onychoteuthis banksii au capacitatea de a oscila între transparenţa corpului şi pigmentarea lui, adică de a trece de la starea normală, de opacitate, la cea de invizibilitate, cu scopul de a nu fi detectate de prădători. Ambele specii de cefalopode trăiesc în mediul marin, la o adâncime de 600-1.000 de metri sub nivelul mării, adaugă sursa citată. Aici unele animale îşi fac simţită prezenţa în adâncuri semnalizând cu ajutorul corpului "iluminat" datorită secreţiei unor substanţe. Astfel, în momentul în care un cefalopod percepe "o luminiţă" în apropiere, devine instantaneu invizibilă.
"Cefalopodele pot fi considerate nişte animale remarcabile prin modul modul lor inteligent de a se adapta unor circumstanţe diferite în mediul lor natural", a declarat Sonke Johnsem, unul dintre coautorii studiului publicat în revista ştiinţifică "Current Biology".
Unele specii de calamari şi caracatiţe au capacitatea de a deveni invizibile atunci când sunt în pericol, scrie The Huffington Post. Camuflajul din "adâncuri" Descoperirea a fost făcută de un grup de cercetători americani, de la Universitatea Duke, din Carolina de Nord (SUA). Caracatiţa Japetella heathi şi calmarul Onychoteuthis banksii au capacitatea de a oscila între transparenţa corpului şi pigmentarea lui, adică de a trece de la starea normală, de opacitate, la cea de invizibilitate, cu scopul de a nu fi detectate de prădători. Ambele specii de cefalopode trăiesc în mediul marin, la o adâncime de 600-1.000 de metri sub nivelul mării, adaugă sursa citată. Aici unele animale îşi fac simţită prezenţa în