"Deutsche Telekom" AG şi "Vodafone Group" Plc, care, împreună, au pierdut 6,4 miliarde de dolari din investiţiile în Grecia, vor ca autorităţile elene să le permită fuziunea diviziilor locale de telefonie mobilă, ca să poată rămână profitabile.
În urmă cu mai bine de două luni, "Vodafone" a lansat discuţiile privind o posibilă combinare a diviziei sale din Grecia cu "Wind Hellas Telecommunications" SA (divizia "Deutsche Telekom"), însă cele două părţi nu au ajuns, deocamdată, la un acord care să fie supus aprobării autorităţilor de reglementare. O fuziune între "Vodafone" şi "Wind Hellas" - al doilea şi al treilea operator de telefonie mobilă din Grecia - ar conduce la crearea unui duopol cu liderul de piaţă "Hellenic Telecommunications" SA (OTE), grup deţinut în proporţie de 40% de către "Deutsche Telekom".
"Credem că prin consolidare putem să avem motive să investim. Fără consolidare, nu sunt atât de sigur", a declarat directorul executiv al "Vodafone", Vittorio Colao.
Potrivit cotidianului elen Kathimerini, o eventuală cerere pentru aprobarea fuziunii "Vodafone" - "Wind Hellas" ar urma să fie suspusă aprobării Comisiei Europene abia în luna decembrie.
"Dacă autorităţile elene nu vor aproba această fuziune, cred că în scurt timp vom avea o nouă companie falimentară pe piaţă", a declarat directroul executiv al OTE, Michael Tsamaz.
Compania britanică "Vodafone" avea 4 milioane de utilizatori în Grecia, la finele lunii septembrie 2011. "Wind Hellas" avea 3,88 milioane de utilizatori în septembrie 2010, potrivit celui mai recent raport financiar disponibil pe site-ul companiei.
Alina Vasiescu "Deutsche Telekom" AG şi "Vodafone Group" Plc, care, împreună, au pierdut 6,4 miliarde de dolari din investiţiile în Grecia, vor ca autorităţile elene să le permită fuziunea diviziilor locale de telefonie mobilă, ca să poată rămână profitabile.